T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / İNEGÖL - Kocatepe Ortaokulu

Tarihçemiz

Okulumuz sekiz yıllık Temel Eğitim projesi kapsamında 1999-2000 yılında Eğitim-Öğretime başlamıştır.Kurucu Müdürlüğü´nü Murat TAŞTABAN yapmıştır.Daha sonra sırasıyla İdris YÜZER,  İsa AFŞİN,  Günay KOÇAK Serdar KÖSE, Erdoğan KIZMAZ, Mahsuni CANBAY Okul Müdürlüğü yapmışlardır. Bugün ise Okul Müdürlüğü görevini halen Özkan ARSLAN  yapmaktadır.İnegöl ilçesinin Alanyurt Yunus Emre Mahallesinde merkezi bir konumda bulunan okulumuz,2002 yılında aynı bahçe içerisinde bulunan Yunus Emre İlköğretim Okulunu bünyesine dahil ederek kampüs niteliğini kazanmıştır.

Öğretmen kadrosu bakımından 49 branş  öğretmeni bulunmakla birlikte 2 hizmetlisi yer almaktadır. Dışardan ücretli personel tutularak sınıfların temizliği ve düzeni sağlanmaktadır. Bir adet spor salonumuz bulunmaktadır. İnegöl'ün büyük okullarından biridir.

1500 öğrenci eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Her yıl  sınavlarda artan bir başarı göstermektedir.

Ülkesine faydalı, iyilik, doğruluk, dürüstlük ve adaletlilik gibi nitelikleri olan, milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizin gelişme ve yerleşmesine önem ve ağırlık veren, Türk Milli Eğitimin amaçları ve temel ilkeleri doğrultusunda eğitim-öğretim veren bir okul olmanın gururunu yaşamaktadır.

Her alanda değişimlerin hızlı olduğu ve ihtiyaç duyulduğu günümüz bilgi toplumuna geçiş şartlarında, kültürüyle barışık olarak geçmişini ve bugününü analiz ederek özümseyen, aldığı dersler temelinde gelecekle ilgili hedefler koyabilen, bulunduğu her ortamda etrafına katma değer üreten, yenilikleri kültürüne adapte ederek takip eden, insan haklarına saygılı bireyler yetiştirmeyi amaç edinen Kocatepe Orta Okul Müdürü Özkan ARSLAN  liderliğinde "Milli Eğitim Politikalarının üretilmesinde uygulamaları ile veri kaynağı olmak, diğer okullara model olmak amaçlarıyla çalışmaktadır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.12.2012 - Güncelleme: 20.02.2023 17:14 - Görüntülenme: 2554
  Beğen | 3  kişi beğendi